viernes, 18 de enero de 2013

Catalunya (nou Estat) i la seva viabilitat Econòmica

Agustí Bordas, català amb passaport canadenc, és llicenciat en Ciències Polítiques i té un alt càrrec a l'administració del Canadà. Ens diu que, tot i que el govern espanyol afirma que la "marca Espanya" és una marca de prestigi, la realitat és que en l'àmbit internacional l'estat espanyol ha esdevingut un sinònim de fragilitat, incompetència i precarietat.
Per Agustí Bordas, en aquests moments la imatge d'Espanya és la de l'incest corporatiu, del nepotisme, del tràfic d'influències. COMENTARIS AL PROGRAMA:
Cyber Yosan 17/01/2013 18:20:05 Esta molt be portar gent que doni arguments a favor de la independencia. Pero suposo que deu haber gent amb arguments contraris, i que crec que el programa seria interesant que convides. Aixo es el q diferencia una televisio publica i plural de les televisions privades que estan sotmses a uns interesos. la meva opinio res mes es un exercici de llibertat.
Marta Font Olive 16/01/2013 15:08:03 Han de venir de fora per poder parlar clar. Gràcies per demostrar que encara hi ha persones en quatre dits de front. Començava a pensar que era extraterrestre.
Ignaci domenech aixala 15/01/2013 17:31:06 Para Ramón Fernandez, en vez de quedarte con mi nombre podrias intentar leer mis argumentos. Te recomiendo un singulars con Tepler donde tambien se trato el tema de la independencia, Tepler siendo muy optimista calculo que una cataluña independiente tendria algo mas de pib que españa pero menos que italia, tambien dijo que tanto españa como cataluña independiente no tienen nivel para estar en el euro. Tepler es uno de los economistas mas de moda en europa, además de especialista en la economia española y catalana.
Ramón Fernández 15/01/2013 16:22:00 A veces, a los trolls destructivos como "Ignaci domenech aixala 14/01/2013 21:23:59" se les descubre cuando escriben sus apellidos ficticios súpercatalanes sin acento y con una falta garrafal de ortografía (o bien es Ignasi o Ignacio, pero para nada "Ignaci"). Lo único que pueden hacer es despreciar los múltiples y convincentes argumentos presentados en la entrevista. Lo novedoso de la entrevista, además de su sinceridad, es hablar del multiplicador fiscal como resultado del fin del déficit fiscal catalán (algo tan sólo compartido en magnitud por Baleares, Cataluña y Valencia). Además, el mapa del mapa del Fondo Europeo de Desarrollo Regional se utilizó a efectos ilustrativos para describir la realidad económica desde un punto de vista regional. Nadie puede poner en duda que los datos sobre inversiones del Estado en Cataluña y sobre incremento en presupuesto de defensa son también demoledores. Felicidades por la entrevista.
Ignaci domenech aixala 14/01/2013 21:23:59 Si us plau, per parlar d'economia que convidin a economistes, no a funcionaris que intenten demostrar que Catalunya ha de ser independent. El mapa que ha surtit per demostrar que Catalunya és una de les zones que aporten d'Europa és un mapa que en realitat és una valoració realitzada al 2006, la qual al dia d'avui no val per a res. I segons el raonament d'aquesta persona, no només Catalunya sinó la meitat d'Espanya (al dia d'avui Catalunya és la 6 comunitat d'Espanya per PIB) si s'independitzés seria més rica que holanda o alemanya. ¿Algú pot donar una mica de serietat a això?

No hay comentarios:

Publicar un comentario